FBM-342 Food and Beverage Cost Control and Menu Planning
(FBM-342)

หลักการและวิธีการที่เกี่ยวข้องกับการควบคุมต้นทุนในงานบริการอาหารและเครื่องดื่ม การวิเคราะห์ต้นทุน การจัดซื้อ การตั้งงบประมาณ ระบบควบคุมสินค้าคงคลัง การคาดการณ์ยอดขายการออกแบบและวางแผนรายการอาหาร การคิดต้นทุน การตั้งราคา เทคโนโลยีและซอฟแวร์ที่ใช้ในการควบคุมต้นทุนและการวางแผนรายการอาหาร
Principles and procedures involved in cost controlling in food and beverage operations. An analysis of cost control, purchasing, budgeting, storeroom control system and revenueforecasting. Food and beverage menu design and planning, costing, price setting. Technology and software in food and beverage cost control and menu planning